Gimnastică medicală şi de recuperare

Pentru îmbunătăţirea condiţiei fizice a persoanelor cu dizabilităţi asociaţia Derzelas propune programe speciale de gimnastică medicală, desfăşurate sub atentă supraveghere şi îndrumare a unui instructor specializat. Gimnastică medicală este un tratament terapeutic care presupune exerciţii fizice sistematice destinate dezvoltării forţei şi coordonării musculare. Toate aceste programe vor avea loc într-o sala special amenajată şi dotată cu aparatură necesară, în baza unui protocol prestabilit.

Pe baza experienţei şi a observaţiilor, mulţi dintre specialişti consideră că masajul poate avea beneficii majore asupra corpului – creşterea fluxului sangvin, reducerea tensiunii musculare- toate acestea contribuind la relaxarea şi bunăstarea individului. Astfel, unitatea protejată Derzelas propune şi organizează sesiuni cu masaje medicale de recuperare şi reflexo-terapie pentru persoanele cu dizabilităţi.