Sfera Donatorilor din Transilvania, un eveniment caritabil organizat de Asociația Niste Oameni, se alătură inițiativei Derzelas de a sprijini tinerii cu insuficiență renală cronică, membri ai Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Delia Grădinaru”

Ca în fiecare an, Asociația Derzelas a fost aproape de tinerii cu insuficiență renală cronică, membri ai Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Delia Grădinaru” în tabăra de iarnă de la sfârșitul anului 2017. Tabăra de iarnă ”Lumina de Acasă” s-a desfășrat în Cluj-Napoca la Univers T, în perioada 27 decembrie 2017 – 3 ianuarie 2018. Scopul acestei tabere a fost de a oferi cadrul necesar pentru socializare, educare și informare beneficiarilor Asociației pentru Solidaritate și Empatie ”Delia Grădinaru”, copii si tineri dependenți de hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal funcțional.
Prin intermediul evenimentului caritabil Sfera Donatorilor din Transilvania, aflat la a șasea ediție, și organizat la inițiativa Niște Oameni, în data de 13 decembrie 2017, mai multe proiecte de suflet au fost prezentate în fața ”Altor Oameni”, cu inima deschisă, care au dorit să contribuie prin donația lor la realizarea acestora. Astfel, beneficiari și donatori au fost reuniți la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, la inițiativa Niste Oameni și, în acest fel, proiectele sociale, culturale, educative propuse de diferiți beneficiari au fost prezentate direct donatorilor. La rândul lor, donatorii au avut oportunitatea de a licita pentru proiectele cu care au empatizat și să susțină astfel, prin contribuția lor financiară, implementarea proiectelor care i-au convins. La ediția a șasea, prin „Sfera Donatorilor din Transilvania” fondurile colectate au fost redirecțioante pentru ca muzica să ajungă și la copiii de la sate, pentru a susține tabăra de iarnă pentru tinerii dependenţi de dializă dar și pentru a aduce un strop de bucurie bolnavilor din spitale.
Asociația Derzelas și Asociația pentru Solidaritate și Empatie ”Delia Grădinaru”, prin proiectul de incluziune socială Solidaritate și Empatie, au răspuns inițiativei Niște Oameni și au adus în atenția donatorilor problemele cu care se confruntă tinerii cu insuficiență renală cronică și au evidențiat importanța taberei de iarnă pentru ei. Așa cum bine este de reamintit, tabăra nu reprezintă un simplu team building pentru cei care fac dializă, ci un refresh pe care și-l pot da. Oameni a căror viață se împarte doar între patul de spital și casă, găsesc în aceste tabere resurse ca să-și reorganizeze viața, în funcție de nevoile lor, reușind, prin diverse activități pe care le învață, un proces de incluziune socială.
Prin bunăvoința donatorilor prezenți la eveniment s-au strâns 16500 lei și astfel a fost organizată tabăra de iarnă ”Lumina de Acasă – In memoriam Conf. Dr. Aurel Bizo” , pentru 57 de copii si tineri dependenti de hemodializa, dializa peritoneala si transplant renal functional, la care s-au adăugat voluntari, personal medical și aparținători. În vederea atingerii scopului taberei s-au organizat seri de colinde, ateliere de pictură (implementate și finantate integral de către Asociația Derzelas prin proiectul de incluziune socială Solidaritate si Empatie), petrecere organizată cu prilejul revelionului, Secret Santa (finantata către Asociația Derzelas prin proiectul de incluziune socială Solidaritate si Empatie), excursie la Salina Turda (transportul finantat partial de către Asociația Derzelas prin proiectul de incluziune socială Solidaritate si Empatie). Pe lânga aceste activități beneficiarii taberei au avut parte de multe alte surprize și invitați speciali. Banii care au depășit plafonul stabilit prin proiect vor fi redirecționați tot către Asociația pentru Solidaritate și Empatie ”Delia Grădinaru” pentru organizarea taberei de vară.
Asociația Derzelas adresează calde multumiri tuturor donatorilor implicati activ in finantarea acestei tabere de iarna, precum si Asociației Niște Oameni pentru oportunitatea oferită!

Sursa foto: Facebook – Niste Oameni