Redirecționează 20% din impozitul pe profit către Asociația Derzelas

Asociația Derzelas a fost înființată în anul 2012 iar prin activitățile pe care le desfășoară dorește să le ofere sprijin persoanelor cu dizabilități în aprofundarea și validarea experienței de viață. Respectul și atenția acordată acestor persoane va spori încrederea și motivația lor de a fi într-o continuă învățare și evoluție, reușind astfel să se formeze armonios atât la nivel individual cât și la nivel social, colectiv. Asociația Derzelas luptă pentru conștientizarea comunității cu privire la problemele persoanelor cu dizabilități, promovarea talentului acestora, mobilizarea de noi forțe în sprijinirea acestora în vederea incluziunii socio-profesionale.

Până în luna august a anului 2017 Asociația Derzelas dispunea de propriile resurse financiare, necesare derulării programelor destinate beneficiarilor, din activitățile economice desfășurate în cadrul unităților protejate înființate în acest scop în cadrul asociației. Ca urmare a modificării cadrului legislativ prin OUG 60 din 7 august 2017, mai precis a Legii 448/2006, unitățile protejate au fost nevoite să-și înceteze activitatea începând cu 1 septembrie 2017. Majoritatea din persoanele cu dizabilități, angajate în cadrul unității protejate, au fost disponibilizate sau li s-a redus substanțial programul de lucru iar resursele financiare necesare pentru susținerea activităților dedicate beneficiarilor noștri, persoane cu dizabilități, au dispărut.

Pentru susținerea comunității de beneficiari pe care am creat-o pe parcursul celor 5 ani de activitate, ne dorim cu tărie să continuăm programele pe care le-am dezvoltat special pentru aceștia. În prezent Asociația Derzelas are parteneriate cu Liceul Tehnologic pentru Deficienți de Auz, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, cu Asociația pentru Solidaritate și Empatie “Claudia Safta” (oferă sprijin copiilor și tinerilor care suferă de insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă peritoneală și transplant renal), cu Centrul de Recuperare din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Cluj-Napoca, cu Asociația Aga-Down din Cluj-Napoca (susține tinerii cu sindrom Down şi familiile lor), Asociația Caritas Cluj, Asociația PASS (susține adulții cu sindrom Down şi familiile lor) și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului cu sediul în localitatea Câțcău. Pe parcursul anului 2016 aproximativ 200 de tineri și adulți au beneficiat de sprijinul și suportul acordat de Asociația Derzelas ca urmare a donațiilor, sponsorizărilor și programelor derulate.

În cursul anului 2016 valoarea totală a sponsorizărilor realizate de Asociația Derzelas către beneficiarii săi a fost de 33585 lei,sponsorizări direcționate către: Asociația ”Delia Grădinaru” – transplant renal (6000 lei), Anastasiu Denisa – Liceul Special pentru Deficienți de Vedere – transplant de cristalin ochiul stâng (5130 lei), Roșu Silviu investigații medicale la o clinică din Italia (5076 lei), Clujul Pedalează premii în valoare de 1000 lei. Donațiile pe anul 2016 în valoare de 4500 lei s-au realizat către Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz și alte persoane fizice cu dizabilități.
În cursul anului 2017 au fost făcute sponsorizări în valoare de 45000 lei din care: baterii pentru aparate auditive în valoare de 3227 lei pentru elevii Liceului Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz, 1 fotoliu rulant în valoare de 1500 lei, investigații medicale pentru Silviu Roșu în valoare de 1600 lei, operația Denisei Anastasiu la ochiul drept în valoare de 3435 lei, transplant renal în valoare de 6000 lei pentru un beneficiar al Asociației Delia Grădinaru, triciclu electric în valoare de 2000 lei. Donațiile pe anul 2017, până în acest moment, au fost de 12 000 lei.

Totodată, Asociația Derzelas organizează pentru persoanele cu dizabilități ateliere de terapie prin artă, ateliere de terapie prin învățarea de limbi străine, ateliere de terapie prin dans, programe specifice de recuperare și gimnastică medicală, pentru a facilita astfel incluziunea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități. În anul 2016 au fost derulate un număr semnificativ de astfel de ateliere (127 de ateliere de terapie prin artă, 50 de ateliere de terapie prin dans și 37 de sesiuni de gimnastică de recuperare, 16 ateliere de terapie prin învățarea de limbi străine). Pe lângă acestea, numeroase colaborări cu parteneri valoroși și de încredere (Federația Română de Handbal, Clujul Pedalează, Teatrul Național Cluj, Institutul Francez dar și alte companii cu renume din Cluj) au facilitat participarea beneficiarilor la diferite activități interactive cu impact direct asupra tuturor persoanelor implicate. Totodată, prin activitățile derulate, asociația identifică domenii de activitate în care persoanele cu dizabilități ar putea să fie incluse profesional.

În speranța că am reușit să vă sensibilizăm să ne sprijiniți pentru a putea continua activitățile de incluziune socio-profesională ale asociației, vă invităm să redirecționați cei 20% din impozitul pe profit către noi.

Cum pot companiile redirecționa 20% din impozitul pe profit?
Modalitatea de redirecționare presupune calcularea de către companie a sumei aferentă celor 20% din impozitul pe profit, apoi încheierea unui contract de sponsorizare cu ONG-ul pe care aceasta dorește să îl susțină, sumele fiind deductibile din impozitul pe profit datorat către bugetul de stat.

De ce să redirecționăm 20% din impozitul pe profit către un ONG?
Având posibilitatea de a redirecționa 20% din impozitul pe profit către un ONG, companiile își asumă responsabilitatea socială, contribuind la susținerea unei cauze nobile prin implicarea în prevenirea, estomparea sau soluționarea problemelor de ordin social și profesional pe care le întâmpină persoanele cu dizabilități.

Pentru mai multe detalii legate de redirecționarea a 20% din impozitul pe profit accesează link-ul.

Dacă empatizați cu valorile Asociației Derzelas și sunteți interesați să ne sprijiniți cauza, suntem bucuroși să promovăm acțiunile companiei, inclusiv pe site-ul asociației noastre (www.asociatiaderzelas.ro), site pe care vă invităm cu căldură să îl vizitați. Oferim sponsorilor și donatorilor noștri produse deosebite realizate de către beneficiari la atelierele de terapie prin artă, produse pe care vi le putem prezenta dacă aveți amabilitatea să ne invitați la târguri sau expoziții viitoare pe care le veți organiza pentru angajații dumneavoastră cu diverse ocazii (Crăciun, Mărțișor, Paște).

Îndrăzniți să redirecționați cei 20% din impozitul pe profit către Asociaţia Derzelas! (link contract de sponsorizare cu datele Asociației).