Raport de activitate 2016

Numărul beneficiarilor asociației a crescut față de anul trecut pe parcursul anului 2016, astfel încât aproximativ 270 de tineri și adulți cu dizabilități au fost beneficiarii serviciilor oferite de Asociația Derzelas. De asemenea, considerând numărul tot mai mare de beneficiari, apreciem că serviciile pe care Asociația Derzelas le oferă beneficiarilor (ateliere de terapie prin artă, ateliere de terapie prin dans și sesiuni de gimnastică medicală) întâmpină satisfăcător nevoile speciale ale acestora. În anul 2016 au fost derulate un număr semnificativ de 127 de ateliere de terapie prin artă, 50 de ateliere de terapie prin dans și 37 de sesiuni de gimnastică de recuperare. Pe lângă atelierele deja menționate am introdus noi ateliere educative pentru învățarea limbii engleze,până la sfârșitul anului s-au realizat 8 ateliere, urmând ca activitatea să se continue și pe parcursul anului 2017. Pe lângă acestea, se pot menționa numeroase colaborări și proiecte de succes, care au avut un impact pozitiv asupra comunității, dar mai ales asupra beneficiarilor,copii și adulți cu dizabilități. În prezent, Asociația Derzelas derulează parteneriate cu Liceul Tehnologic pentru Deficienți de Auz, Liceul Special pentru Deficienți de Vedere, cu Asociația pentru Solidaritate și Empatie “Delia Grădinaru” (oferă sprijin copiilor și tinerilor care suferă de insuficiență renală cronică), cu Asociația Caritas Eparhial, Asociația Aga-Down, Centrul de Recuperare din Cluj-Napoca, Asociația PAS (oferă suport adulților cu sindrom Down), Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului
(beneficiari – rezidenți ai Locuințelor Protejate Câțcău), dezvoltând o serie de servicii specifice pentru beneficiarii acesteia. Așadar, în ceea ce privește colaborarea cu alte enități non-profit, pe parcursul anului 2016 au fost dezvoltate încă două colaborări, cu Asociația PAS și cea cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, numărul de colaboratori crescând astfel de la 6 la 8 organizații beneficiare ale serviciilor oferite de asociația Derzelas. Frumoasa colaborare cu Federația Română de Handbal a permis accesul la meciurile de handbal organizate în Cluj-Napoca a unui număr impresionant de persoane (peste 200 de persoane cu deficiențe de vedere, sindrom down, insuficiență renală și persoane cu dizabilități motorii).
De menționat este și implicarea Asociației Derzelas într-o serie de acțiuni caritabile care au avut ca scop sprijinirea tinerilor cu dizabilități (Concertul Caritabil „Dare to Share”, Spectacolul caritabil ”Colosseum”) dar și în proiecte interactive pentru comunitate („Poveste în acuarelă”,„Art For Broken Heart”, „Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități”, „1 Iunie pentru toți copiii”, ”Zilele Clujene ale Economiei Sociale”, „Forumul ONG-urilor, Ediția a II -a ”, ”Wrestlefest”, ”Together as One P-ța Unirii ”, ”EcoTradiții Festival”, ”Lansare de lampioane – Interact Club”, ”Clujul Pedalează” etc.), în diferite expoziții cu vânzare la partenerii noștri (Emerson, Ambient, Star Lubricants, Teatrul Național Cluj, etc), și în diferite spectacole de teatru pentru tineri („Copilăria lui Vivaldi” – un spectacol de teatru pentru copii). De asemenea, trebuie punctat și spectacolul „Așteptându-l pe Moș Crăciun” organizat chiar de Asociația Derzelas, în cadrul căruia toți tinerii participanți la atelierele organizate de asociație sunt răsplătiți pentru activitatea și implicarea lor, primind cadouri de Moș Crăciun.
Luând în considerare toate aceste activități, considerăm că Asociația este percepută pozitiv în rândul comunității, reprezentând totodată confirmarea faptului că reușim să ne asumăm misiunea și viziunea asociației, conștientizând comunitatea asupra problemelor întâmpinate de persoanele cu dizabilități.
Mai multe detalii cu privire la activitatea unității protejate 1 găsiți aici, iar pentru unitatea protejată 2 găsiți aici.